Interaktivna projekcija Anđeli

Laganim dodirom na platno s nebeskim svodom pokreće se projekcija s anđelima i krilatim dječarcima sa slika Atelijera braće Klimt i Franza Matscha, uz koje se pojavljuju prepoznatljivi simboli riječke kulturne baštine.

Svjetski izum koji nastaje u Rijeci 1860-ih godina – torpedo znak je ekonomskog uspona grada u kojemu se podižu zgrade industrijske, kulturne, obrazovne i druge namjene koje navješćuju povoljnu atmosferu za gradnju velikog kazališta. Njegovo je otvorenje 3. listopada 1885. obilježeno svečanom proslavom na kojoj je gradonačelnik Ciotta položio metalnu tubu pod treću stubu koja iz atrija vodi u prostor partera. Tuba je svojevrsna vremenska kapsula koja je sadržavala dokumente vezane uz gradnju i otvorenje kazališnog zdanja. Bila je zaboravljena do 1970-ih kada se, kako kažu, za nju doznalo zahvaljujući starom novinskom članku.

Ovi i još neki zanimljivi predmeti vezani uz povijest i tradiciju ovoga kraja pojavljuju se uz spomenute anđele i amorete, a posjetitelje se poziva da sami otkriju o kojim je to predmetima još riječ.